Het snoeien van bomen in de Engelse wijk in Herentals zorgt voor heel wat ongenoegen bij de buurtbewoners. Na het snoeien druppelen een soort harsdruppels gewoon op de geparkeerde wagens. En dat maakt vervelende vlekken.




   
   
   
   

Buurtbewoner Johan Temmerman doet zijn verhaal.

Johan Temmerman: "Het zal moeilijk worden om in enkele zinnen de problemathiek van de bomen in de Engelse wijk te beschrijven.

Op 12 januari 2012 werden de eerste 4 bomen in de Bergenstraat ter hoogte van de voormalige winkel, Voeding Wuyts, heel, maar dan ook heel kort gesnoeid. (Zie foto's). Ik was blij dat "onze"bomen uiteindelijk eens deftig zouden gesnoeid worden dit jaar. Wat blijk nu. Vandaag zijn ze de rest van de bomen komen "snoeien". Hier en daar een takje verwijderd, dat is alles.
Als ik dan op de milieudienst vraag hoe het komt dat de 4 bomen op 12 januari "geschoren" werden krijg ik geen antwoord. Ik moet dit blijkbaar officieel aanvragen. Ik zal dan ook een mail rechtstreeks naar de burgemeester richten. Hier zit iets anders tussen. Ik heb zo een vermoeden hoe de vork aan de steel zit maar uiteraard kan ik dit niet hard maken en ik wil ook bepaalde mensen niet viseren.

De foto's zijn volgens mij wel heel duidelijk. De bomen in de Engelse wijk worden op verschillende manieren gesnoeid en wij, de militairen, zijn weer de dupe want deze bomen werden er 20 jaar geleden geplant zonder enige vorm van inspraak. Ze werden er geplant toen de Engelsen hier vertrokken en juist voor de Belgen terugkwamen vanuit Duitsland. In de Waterloostraat staan bv. geen bomen meer waar de "burgerhuizen" beginnen. Ook op die vraag krijg ik geen antwoord."